+45 2588 5050 kontakt@effx.dk

Behandling af jeres baby

På klinikken behandler vi mor og barn både under graviditeten og efter fødsel, da dette kan være en hård og lang proces. Under graviditeten udsættes barnet for en lang rejse – her er det vigtigt, at moderen har det godt og derved ikke har ondt. Vi har gennem flere år behandlet gravide kvinder for diverse problematikker med stor effekt, så de kan klare sig bedst muligt under deres graviditet. Vi behandler alt lige fra rectus diastase (splittede mavemuskler) og bækkenløsning til muskelspændinger. I klinikken er det primært Rikke, Jon og Kasper, som står for diagnosticering og behandling af babyer og gravide.

Baby tjek

Baby behandling

Vejledning

Tjek af jeres baby

Hos Efficax laver vi babytjek, hvilket vi tror på, at alle babyer vil have godt af. Det er ikke kun for moderen, at fødslen er en voldsom omgang – det er det også for babyen. Konsultationen består i en gennemgang af moderens graviditet, fødslen og hvordan jeres baby har haft det siden da. Derudover gennemgår vi en række tests med din baby, som skal klarlægge, om der skulle være maveproblemer, muskulære spændinger eller lignende hos den lille. Målet med et babytjek er at give babyen de bedst mulige forudsætninger fra start og minimere risikoen for amningsrelaterede problemer, skævt/fladt kranie og lignende.

Hvordan foregår baby behandling?

Vi udfører også deciderede undersøgelser og behandlinger af babyer. Når vi behandler dit barn, foregår det altid med dig som forælder ved barnets side. Vi spørger ind til, hvordan graviditeten, fødslen og efter fødsel er gået. Derudover er du som forælder nøglen i behandlingen af din baby. Det er dig, som observerer dit barn hver dag, og har gjort det fra dag ét. Udover undersøgelse og behandling af dit barn kan du derfor forvente at få mange spørgsmål vedrørende dit barn, da det fortæller os en masse om, hvordan dit barn har det, og eventuelt hvad vi skal gå i dybden med i undersøgelsen, for dermed at kunne tilrettelægge den helt rigtige behandlingsstrategi for dit barn. 

Vejledning omkring jeres baby

Vi forstår, at den første tid som forældre kan være forbundet med tvivl og usikkerhed og derfor er vi altid behjælpelig med grundig vejledning omkring jeres baby. Vi går meget op i, at dem som besøger os skal have det godt – specielt når det kommer til små børn. Derfor kan du altid forvente, at når vi arbejder med din baby, så arbejder vi også igennem dig som forælder. For os er det vigtigt med grundig vejledning, for selvom vi er glade for vores kunder, vil vi alligevel helst se jer så lidt som muligt. Derfor gør vi meget ud af at vejlede forældre om, hvordan de skal håndtere den givne problematik og derefter følge op med kontrol på, hvordan behandlingen går fremad.

Grunde til at baby osteopati

Amningsrelaterede problemer

Der er fordele og ulemper ved amning eller flaske, dog kan der være en helt naturlig årsag til, hvorfor der opstår amningsproblemer. Hvis dit barn f.eks. har stramt tungebånd eller har motoriske udfordringer ift. at skabe vakuum, vil det være en god idé at kigge forbi klinikken.

Søvnproblemer

Søvn er vigtig for babyer, da det er der, de regenererer og opbygger deres vitale funktioner, yderligere integrerer de deres intelligens og bearbejder deres emotioner under søvnen. I takt med at barnet vokser, ændrer barnets circadiane rytmer sig, og derfor har de et større søvnbehov som spæde. Hvis dit barn har problemer med søvn, eller I oplever en ændring i barnets søvnmønster, kan det være en god idé at opsøge os, da der kan være forskellige årsager til barnets påvirkning.

Mave-/fordøjelsesproblemer

Det er forskelligt fra barn til barn, hvor ofte de kommer af med afføring. Fordøjelsesproblemer er ret ofte set hos babyer, og der kan være en helt naturlig forklaring på dette, hvilket oftest kommer til udtryk hos barnet som gråd eller søvnbesvær. Oplever du, at dit barn græder hyppigere, har tendens til at have hård mave eller trækker benene op under sig selv, kan det være en indikation for, at dit barn har brug for behandling.

Kolik og gråd

Kolik er hårdt for både barnet og forældrene og starter som oftest i barnets anden leveuge. Klassiske tegn på kolik er udspilet mave, markant mere tarmluft, bøvsen og gylpen, hvilket påvirker barnets søvn. Barnet udtrykker sig gennem gråd, hvilket som regel topper om eftermiddagen eller aftenen. De fleste børn med kolik græder mere end 3 timer dagligt, og varigheden af gråden er gennemsnitligt 2 timer pr. dag de første 6 leveuger.

Problemer med skævt/fladt kranie

Babyer har et stort søvnbehov, hvorfor de ligger meget ned. I barnets første levetid vokser det meget, og specielt kraniet udvikler sig meget over en kort periode. Mange kender til det bløde punkt i kraniet, og dette punkt sammen med andre punkter i kraniet lukker sig langsomt, i takt med at barnet bliver større. Dette betyder altså, at kraniet er formbart i en periode af et menneskeliv. Nogle børn har sidepræferencer og vil derfor kun ligge på en side eller kigge til en side. Dette kan medføre, at dit barn får et skævt/fladt kranie, og som forælder bør man derfor være opmærksom på barnets hovedform og slitagemønster på håret, da dette giver et praj om, hvorvidt dit barn er ved at udvikle dette. Hvis du oplever, at det er tilfældet, anbefaler vi, at du tager kontakt til klinikken. 

Sidepræference eller torticollis

Mange børn kan have tendens til kun at ville kigge til en side, og dette kaldes en sidepræference, hvilket der kan være mange årsager til. Yderliger kan der forekomme torticollis, hvilket kan forårsage skævt kranie/fladt baghoved. Torticollis kan som sidepræference være forårsaget af forskellige ting, hvilket kan være opstået under fødslen, hvis dit barn fx har været “stjernekigger” eller har dysbalance i halsmuskulaturen. Der er mange ting, som du kan gøre som forælder for dette, men der er også mange ting, vi som behandlere kan gøre for dit barn.