Osteopati - hvad er det? ​

Osteopati er en internationalt anerkendt manuel behandlingsform, der er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi. Osteopater benytter sig af manuelle teknikker til at stille diagnose og give behandling med det mål for øje at hjælpe til optimal funktion og sundhedstilstand.

 

Der tages afsæt i dybdegående teoretisk viden om kroppen samt i en forståelse af, at mennesket er en helhed, og at struktur og funktion påvirker hinanden. ​Osteopatens hensigt er at finde årsagen til symptomet og behandle denne. Det er ikke ualmindeligt, at årsagen til problemet ligger et andet sted end der, hvor smerterne eller symptomerne opleves. Osteopater behandler således mange forskellige sundhedsproblemer og skader.

Osteopati uddannelsen

Kasper, Jon og Jonas er begge i gang med deres 4. år på osteopatistudiet.

I Danmark læser langt de fleste via den belgiske skole The International Academy of Osteopathy. Adgangskravet for at læse osteopati i Danmark er, at man er autoriseret fysioterapeut, læge eller kiropraktor. Studiet tager 5 år med undervisning i alle kroppens facetter, herunder muskler, knogler, sener, organer, nerver og meget mere. 

Som osteopatstuderende på 4. år har man gennemgået og bestået eksamen for diagnosticering og behandlingsteknikker bestående af muskelafslappende og mobiliserende teknikker samt manipulation for hele muskel-skelet-systemet. Som tredje og fjerdeårsstuderende beskæftiger man sig med forståelse, undersøgelse og behandling af organer.

 

Det er derfor vigtigt at understrege, at fysioterapeuterne på klinikken endnu ikke yder en fuld osteopatisk behandling, men derimod anvender dels deres fysioterapeutiske kompetancer kombineret med viden og manuelle teknikker fra osteopatistudiet til at opnå de bedste resultater for dig.

Har du spørgsmål, vil vi med glæde besvare disse - tag blot kontakt til klinikken.

Billeder fra studietiden på International Academy of Osteopathy

Anatomi: Cranio-sacral

Anatomi træning

Hjertefysiologi 

Osteopati eller fysioterapi

Når du vælger at booke en tid hos en af vores osteopati studerende vil vi anskue din problematik ud fra den osteopatiske tankegang. Vi vil først og fremmest finde den smertegivende struktur, som kan være alt fra muskulatur, ledbånd, discus eller lign., hvorefter vi går dybere ind i årsagen til at strukturen er smertegivende. 

Vi inddrager tidligere skader, sygdomme og øvrige symptomer i kroppen under udredningen af dit problem. Efter at have udført en grundig undersøgelse af dit muskel- og skeletsystem vil der være fokus på kroppens andre systemer. Vi spørger ind til, og undersøger, alt fra hjerte-kar-system til mave-tarm-system for at afdække om dette kan have en indflydelse på dine gener.

Vi glemmer ikke vores fysioterapeutiske baggrund og vil til enhver tid tilbyde dig den mest optimale behandling for din problematik. Derfor kan vi i tilfælde af, at du har booket tid til osteopati studerende udføre fysioterapi i form af fx. træning, hvis vi mener, at dette er det rigtige for dig.

Forsikringsguide

6/10 danskere er ikke klar over, at de er dækket af en sundheds- eller ulykkesforsikring, som kan betale helt eller delvist for fysioterapeutisk behandling. Vi har lavet en forsikringsguide, som skal gøre det let at finde ud af hvordan du er dækket.

Osteopat studerende hos Efficax

fysioterapeut-vanlose-jon.jpg

BA. Fysioterapi
Osteopat studerende

fysioterapeut-vanlose-kasper.jpg

BA. Fysioterapi
Osteopat studerende

jonas-fysioterapeut-osteopat

BA. Fysioterapi
Osteopat studerende

Åbningstider

Mandag: 07.00 - 18.00

Tirsdag: 07.00 - 18.00

Onsdag: 07.00 - 18.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 07.00 - 18.00

Weekend/helligdag:

Efter aftale

Booking

Online Booking

Telefon: 25 88 50 50

E-mail: kontakt@effx.dk

Adresse

Jyllingevej 55, st. th.

2720 Vanløse

Danmark

@Copyright Efficax ApS 2019

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle