+45 2588 5050 kontakt@effx.dk

Store konsekvenser af en korsbåndsskade

Det at få en korsbåndsskade har store konsekvenser. På den korte bane mister man evnen til at deltage i sport, og dernæst venter en større operation med en efterfølgende lang genoptræning. Men også på den lange bane kan det at have fået en korsbåndsskade have betydning – vi ved, at en korsbåndsskade som ofte medfører en øget tendens til slitage i knæet, og der er i nogle tilfælde også menisk- eller bruskskader involveret. Af de simple grunde bør din genoptræning efter en korsbåndsskade være grundig, velovervejet og yderst effektiv. Netop det tilbyder vi dig hos Efficax.

Vi tester dig under hele genoptræningen

Starter du i et genoptræningsforløb efter en korsbåndsskade, kan du vide dig sikker på, at du under hele forløbet er i trygge hænder. Måden vi sikrer, at du opnår dit mål, er at følge en standardiseret protokol, som blandt andet indeholder en del testfaser, som du bør bestå undervejs i dit forløb. I tillæg til dette laver vi primært kun en til en-genoptræning for at sikre, at din træning opnår højest mulige kvalitet fra første til sidste øvelse.

Tilbage fra en korsbåndsskade

Som en del i den sidste fase af dit genoptræningsforløb laver vi en grundig test, som skal vurdere, om du er klar til at vende tilbage til din sport. Vi er flere gange blevet opsøgt af klienter, som har følt sig klar, men hvor vi efter en grundig undersøgelse har kunnet klarlægge, at det var klienten ikke. Med udgangspunkt i vores undersøgelse har vi mulighed for at afdække, hvor og hvorfor du ikke endnu bør vende retur til din sport. Sammen når vi det sidste stykke i din genoptræning.

Occlusionstræning

Hos Efficax er muskelvolume noget af det første, vi har fokus på efter din operation. Alt for mange korsbåndsopererede mister unødvendig meget muskelmasse i starten af deres forløb, når de er imobiliseret efter operation. For at modarbejde dette og for tidligt at kunne genopbygge muskelmasse og styrke benytter vi os som oftest af occlussionstræning, da studier har vist, at brug af occlusionstræning tidligt efter operation gør det muligt langt tidligere i forløbet af stimulere til både muskelvækst og styrke. Studier har også påvist, at der er en direkte sammenhæng mellem en muskels tværssnitareal og styrke.

Okklusionstræning i forbindelse med genoptræning