+45 2588 5050 kontakt@effx.dk

Sportens mekanismer

Skal man effektivt kunne behandle sportsskader, er det ikke nok med anatomisk og fysiologisk viden. Som fysioterapeut bliver man ofte særligt udfordret, når der er sport involveret i en skade. Årsagen til dette er, at du ikke kun skal sætte dig ind i den person, du sidder overfor, men også skal forstå de belastninger, som personen udsætter sin krop for via sin sport. Derfor bruger vi ofte en del ekstra researchtid, når vi oplever klienter, som dyrker en sport, som vi ikke selv er familær med. Heldigvis har vi efterhånden opbygget en masse erfaring inden for sportsgrene som fodbold, cykling, løb, svømning, golf, håndbold, floorball og lignende.

Muskelskade

 

Vidste du, at man ikke bør behandle en muskelskade inden for de første 48 timer, efter at skaden er sket? Læs med på nedenstående link og se, hvordan vi håndterer en muskelskade bedst muligt.

 

Sådan skal du træne dit baglår

Løberknæ – en klassisk knæskade

Løberknæ/runners knee er en klassisk skade hos aktive mennesker med mange ensartede belastninger som fx. løb, hop og spark. Diagnosen dækker over en inflammationstilstand i senen på ydersiden af knæet. Løberknæ kan have små variationer i udseende, men er generelt kendetegnet ved smerter på ydersiden af knæet, samt at smerterne øges ifm. træning eller belastning.