+45 2588 5050 kontakt@effx.dk

“Vi har samlet en række gode råd, som både vi og forskerne mener, kan have en effekt på smerter som følge af stillesiddende arbejde.”

“… konsekvenserne af den stillesiddende hverdag er en forøgning af sygedage, og langt de fleste med kontorarbejde oplever eller har oplevet smerter og manglende livsglæde.”

 

En stor del af den danske befolknings dage foregår siddende foran en computer. Dårlige vaner, travlhed og stress fylder mere og mere. Alle ved det. Det er bare så svært at få gjort noget ved det. Det er et af de områder, hvor der forskes allermest, eftersom at konsekvenserne af den stillesiddende hverdag er en forøgning af sygedage, og langt de fleste med kontorarbejde oplever eller har oplevet smerter og manglende livsglæde. 

 

Vi har samlet en række gode råd, som både vi og forskerne mener, kan have en effekt på smerter som følge af stillesiddende arbejde. Det er vigtigt at huske på, at vaner tager tid at ændre, og vi anbefaler derfor, at man gradvist implementerer flere og flere af disse råd.

 

Indstil din arbejdsplads

Det er vigtigt, at du får indstillet dit bord, tastatur, stol, skærm og lys for at få den optimale arbejdsplads. En fysioterapeut eller ergoterapeut kan altid vejlede dig omkring dette.

Stå op i løbet af dagen

Der er 2-3 gange så meget belastning på den nederste del af lænden, når du sidder, ift. når du står. Den stående stilling aflaster ryggen, og samtidig forbrænder du mere end i den siddende stilling.

Strækøvelser

Strækøvelser giver energi og er nemme at lave. Lav dem ved printeren eller kaffemaskinen, eller inspirer de andre på kontoret. Brug mindst 30 sek. på hver strækøvelse, du laver.

Vær aktiv i løbet af dagen

Du skal snyde dig selv til mere motion. Hold gå-møder, drop e-mailen, og giv en kollega mundtlig besked. Brug altid det fjerneste toilet, kopi- og kafferum.

Drik & spis

Et stabilt blodsukker og væskebalance gør, at du yder mere og føler dig mindre træt. Husk at kaffe er vanddrivende, så drik alm. vand ved siden af.

Den bedste stilling er den næste

Ingen stilling er optimal, hvis du skal sidde i den for længe ad gangen. Sørg for at variere din arbejdsstilling. Har du svært ved det, så sæt en alarm, eller skriv det i din kalender.

Træn 2 minutter

Øget blodgennemstrømning til dine muskler giver færre smerter i ryg, nakke og skuldre. Træn 2 minutter om dagen – vi anbefaler at få fingre i en elastik.

Vær bevist om dine vaner

Som nævnt tager det tid at skifte vaner. Sørg for at lægge en plan, og implementer gradvist de ændringer, der skal til, for at du får det bedre.

Tag trapperne

Ingen grund til at vente på elevatoren. Tag altid trapperne, og få pulsen op og ilt til musklerne. Det bliver lettere og lettere for hver gang, du gør det.

Få behandling, hvis du har vedvarende gener

Det er aldrig en god ting at gå med gener særligt længe ad gangen. Har du haft gener i mere end 1-2 uger, så søg fysioterapeut. På den måde undgår du at udvikle kroniske skader.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme af med dine kontorrelaterede problemer, så er vi naturligvis klar til at behandle dig, så du hurtigst muligt kommer tilbage til en sundere og smertefri hverdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helena bliver chef-fysioterapeut i Hillerød

Helena bliver chef-fysioterapeut i Hillerød

Helena ansættes som chef-fysioterapeut i 1. divisionsklub Vi er glade og stolte på Helenas vegne over, at hun fornyligt er blevet udnævnt som ny chef-fysioterapeut for Hillerød FC. Hun skal fremover stå for skadesbehandling, genoptræning og forebyggelse af skader hos...

Diafragma – viden om muskler

Diafragma – viden om muskler

Viden om musklerne - Diafragma Diafragma er måske kroppens vigtigste muskel. Musklens funktion er bl.a. vejrtrækning, udskiftning af hhv. ilt og CO2, bevægelse af organer, trykudveksling af luft mellem brystkassen og maven. Alt sammen essentielt for mennesker....

Livmoderen – viden om organer

Livmoderen – viden om organer

Viden om organerne - Livmoderen Livmoderen er et muskuløst organ, som har til formål at beskytte, forsyne og nære det befrugtede æg. Når tiden kommer, anvender livmoderen sine muskulære egenskaber som en essentiel del af fødslen. Livmoderen og æggestokkene...

Peter på U17 og U18 landsholdet

Peter på U17 og U18 landsholdet

Peter ansættes af DBU - skal være fysioterapeut for U17 og U18 landsholdet i fodbold Peter har nu taget endnu et spændende skridt i sin karriere efter, at han nu er blevet fast tilknyttet det danske U17 og U18 landshold i fodbold. Peter har i de seneste måneder været...

Velkommen til Rikke

Velkommen til Rikke

Velkommen til Rikke - ny baby og børne specialist Vi er glade for, at vi fra 3. maj kan byde Rikke velkommen i klinikken. Rikke er aktuelt i gang med det sidste år på osteopatstudiet og vil med sin osteopatiske tilgang og gode humør være en fantastisk tilføjelse til...

Tolvfingertarmen – viden om organerne

Tolvfingertarmen – viden om organerne

Viden om organerne - Tolvfingertarmen Tolvfingertarmen er et vigtigt organ, der indgår som en vital del af vores fordøjelsessystem. Rigtig mange problemstillinger kan være afledt af en ubalance i fordøjelsessystemet. Herunder hovedpine, nakke- og ryggener, samt...